Kuusi viikkoa yläastetta

Mitä on seiskoille jäänyt mieleen ensimmäisistä kuudesta viikosta? Omin sanoin:

Minun kouluni on alkanut hyvin. Meidän luokka tuli kolmanneksi norsupallossa. Meillä oli ensimmäinen koe viime tiistaina. Se oli historian koe. Siinä piti kirjoittaa essee Napoleonin elämästä. Tein sen esseen kotona, koska en ehtinyt tehdä sitä tunnilla.

 

Syksy seisakaluokkalaisena alkoi läksyillä ja kokeella. Meidän ei tarvitse mennä ulos kylmään välitunneilla joka on hyvä, saamme myös käyttää kännyköitä. Ruokalassa ei tarvitse syödä, ja jos menee syömään ei tarvitse syödä kaikkea mitä on tarjolla. Ala-asteella meitä aina kytättiin ja jos emme ottaneet salaattia meidät lähetettiin takaisin = Paljon salaattia meni roskiin. Yläaste on mielestäni kivempi kuin ala-aste mutta kouluhommat ovat vaikeampia.

 

Köksässä me ollaan tehty pirtelöä, puuroa ja teeleipiä. Pirtelö oli hyvää, puuro oli hyvää (kanelin kanssa ei neiteillä) ja teeleivät oli hyviä. Köksän luokan kaktukset ei voi hyvin ja teoria on tylsää. Essut on liian isoja.

 

Olimme luokan kanssa ryhmäytyspäivänä Nuorisotalolla.  Siellä meidän luokka leikki erilaisia leikkejä ja teki ryhmätehtäviä.  Ne olivat hauskoja. Tukarit tulivat mukaan ja leikkivät meidän kanssamme. Aloimme siellä tyynyrallia, lankaleikkiä ja spidermania. Spidermanissa meidän piti mennä sellaisista reijistä läpi. Siinä piti varoa pingispallon tippumasta maahan.  Päivän lopussa meidän luokka jaettiin kahteen ryhmään. Meidän piti muuntaa “Leipuri Hiiva” -laulusta oma versio. Meidän ryhmä keksi ketusta joka asuu metsätiellä. Toinen ryhmä keksi Palmian ruuasta.

 

Urheilupäivänä oli seitsemän luokkalaisille norsupallo turnaus, kahdeksan luokkalaisilla oli pesäpallo turnaus ja yhdeksän luokkalaisilla oli ihan normaalia jalkapalloa! Norsupalloa pelattiin jättimäisellä jumppapallolla, jota oli vaikea potkia. Monet kaatuilivat jumppapallon takia. Oli hauskaa puskea jumppapalloa, se tuntui hassulta.

 

Yläaste lähti käyntiin melko verkkaisesti, ei kovasti ala-asteesta poiketen. Ala-asteesta suurimmat erot ovat muunmuassa omat kaapit ja se, että välitunnilla saa olla sisällä. Molemmat olivat varsin mieleisiä uudistuksia, ja pidän myös siitä, että välitunneilla saa olla puhelimella. Opettajat yläasteella ovat vähän mukavempia ja hauskempia, ja meno vähän rennompaa. Ensin pelotti että meitä vanhemmat saattavat kiusata, mutta vastaanotto oli melko positiivinen – meihin ei kiinnitetä juuri ollenkaan huomiota. Yläaste on oikeasti aika mukavaa aikaa!