Krista Kosonen Dreamster-vierailulla torstaina 15.12.2016

Joulukuun 15. päivä koulussamme vieraili Krista Kosonen, joka on arvostettu suomalainen Jussi-palkittu näyttelijä.

Krista Kosonen on monelle tuttu TV:stä. Hän on näyttelijä, joka on näytellyt monissa kotimaisissa elokuvissa ja sarjoissa mm. Kätilö, Prinsessa, Putous ja Kingi.

Krista Kosonen toimii myös Lasten ja Nuorten säätiön dreamsterina. Dreamstereiden tehtävänä on kertoa yläasteikäisille nuorille unelmoinnin tärkeydestä ja oman jutun löytämisestä, sekä auttaa myös oman elämäntarinansa pohjalta nuoria löytämään omat innostuksen kohteet ja vahvuudet. Lisätietoja toiminnasta Dreams-sivuilla. Meidän koulussamme Krista Kososen tilaisuuteen osallistuivat kaikki 7. – 9.-luokkalaiset.

Hän kertoi, että jokaisella nuorella on oikeus unelmoida ja seurata inspiraatiotaan.

Rehtori Jaana Heporauta toivottaa Krista Kososen tervetulleeksi

Krista kertoi meille omasta nuoruudestaan. Hänen nuoruutensa oli henkisesti vaikea. Häntä kiusattiin usein pituutensa takia.

Hän totesi, että näyttelemisessä on helppoa asettua miehekkäisiin rooleihin ja niiden asemiin, sillä nuoruudessaan hän tunsi itsensä liian suureksi muihin naisiin tai tyttöihin verrattuna.

Ulkonäköpaineet aiheuttivat jopa itsensä viiltelemistä.

Lopulta Krista pääsi yli ajatuksesta, että hänen täytyisi olla tietyn kokoinen.

Hän kertoi myös, kuinka päätyi Kallion lukion jälkeen Teatterikorkeakouluun. Koulun ohella Krista teki eri töitä mm. kaupan kassana, siivosi ja oli kahvilassa.

Vierailullaan Krista kehotti nuoria hyväksymään itsensä ja tavoittelemaan haaveitaan, niin ammatin merkeissä kuin harrastuksissaan. Hän painotti tätä, sillä hän pitää tärkeänä, että nauttii elämästään ja työstä mitä tekee. Elämästään pitäminen kohottaa itsetuntoa ja saa aikaan hyvää mieltä.

Kristan viesti meille oli se, että pitää uskoa itseensä ja kuinka kova työ tuottaa tulosta – mitään ei saa elämässä ilmaiseksi.

Hänen vierailunsa herätti minussa ajatuksia, että vielä näin nuorena ei välttämättä ole selvää, mitä haluaa tehdä aikuisena, mutta ikinä ei ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan. Unelmat ovat tärkeitä – ne vievät eteenpäin.

Kiitos Krista Kososelle!

Toinen asia, minkä haluan Kristan vierailusta muistaa on se, että uskoa omaan itseensä ei saa menettää milloinkaan.

 

Unelmoikaa ja uskokaa itseenne!

Toivoo 9F