Opetusministeri vieraana perjantaina 20.1.2017

Tänään 20.1.2017 opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen tuli käymään koulussamme. Hän kertoi, että oli ollut aktiivinen kouluaikoina. Ja soitti paljon erilaisia soittimia vapaa-ajalla. Musiikki olikin hänen lempiaineensa peruskoulussa. Rouva opetusministeri piti myös erityisesti äidinkielestä ja historiasta.

Rouva Grahn-Laasonen kertoi, että hän halusi lapsena olla maatalon emäntä, koska hän rakasti eläimiä, mutta sitten vanhempana hän halusi olla toimittaja. Myöhemmin sitten hänestä tuli poliitikko.

Häneltä kysyttiin myös palkasta. Hän saa noin 9 000€ kuukaudessa miinus verot, mutta hän sanoi että palkka ei ole vaikuttava asia. Kunhan on töitä mitä tehdä ja pystyy tehdä omalla elämällä mitä haluaa. Hänen mielestään kivaa työssään on, kun pääsee käymään kouluissa.

Kouluista puheen ollen saimme tietää että koulutuksesta leikataan siksi että saisimme velat maksettua, niin että ne eivät siirtyisi seuraaville sukupolville. Suomalaisissa kouluissa opettajat ovat hyvin koulutettuja ja Suomessa on keskimäärin lyhyet koulupäivät varsinkin verrattuna muihin maihin. Mutta rouva Grahn-Laasosen mielestä koulupäivät voisi alkaa myöhemmin.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosta ei ole koskaan kiusattu mutta hän tunnistaa kiusaamisen kun näkee semmoista ja hän vastustaa kiusaamista tiukasti! Hänen mielestä erilaisuus on hyvä asia. Vaikka koulukiusaaminen ei ole loppunut kokonaan niin silti sitä on vähentynyt. Ja hänen mielestä nettikiusaamisen pitäisi loppua kokonaan, koska sanat mitä ihmiset sanovat toisilleen netissä, voi vahingoittaa toisen elämää oikeasti.

Rouva Grahn-Laasonen toivoo, että miettisimme kahta asiaa: Miksi Suomi on erityisen hyvä maa? Ja miten vielä voisimme parantaa sitä, jotta Suomi pysyisi hyvänä maana ainakin vielä toiset 100 vuotta!

Teksti Lumi ja Pinja, 7B